Voordelen Goud Kopen

Iedereen die wil beleggen in goud zal zich afvragen of goud wel de goede belegging is die velen zeggen dat het is. Ons antwoord is natuurlijk dat de voordelen van goud kopen zeker opwegen tegen de nadelen. Gelukkig voor u proberen wij ook aan te geven waarom goud kopen nou zo’n goede vorm van beleggen is.

Er zijn twee momenten waarop u kunt overwegen om te gaan beleggen, hierbij maakt het nog even niet uit op welke manier dat is. U hebt een bepaald bedrag ‘over’ of u wilt geld verdienen met het geld dat u hebt. Met geld ‘over’ hebben bedoel ik dat u een bepaald bedrag op u rekening hebt staan waar u op dat moment geen doel voor hebt. U kunt het zich wellicht moeilijk voor stellen maar dit komt nog steeds voor, het komt echter steeds minder voor en het aantal mensen waarbij het voorkomt wordt steeds kleiner. Zodra u geld ‘over’ hebt kunt u twee dingen doen, u kunt het op een spaarrekening zetten waar u een lage rente krijgt die soms niet eens voldoende is om de inflatie goed te maken of u kunt dit geld ook gaan beleggen. Beleggen kan op vele manieren en goud kopen is daar slechts één van. Veel mensen kiezen voor traditionele beleggingen in aandelen, obligaties enzovoort, het probleem hierbij is dat deze vormen van beleggen de laatste jaren niet het rendement opleveren dat zij voorheen deden. Dit brengt ons bij een andere manier van uw geld beleggen en dat is het beleggen in edelmetaal. Van alle edelmetalen is goud het edelmetaal waarvan de koers het snelste omhoog gaat, dit is waarom goud het beleggingsmetaal bij uitstek is. Andere edelmetalen kunnen u ook winst opleveren maar de opbouw van de winst zal langzamer gaan en de winst zal ook lager uitvallen. De voordelen van goud kopen lijken hiermee duidelijk afgezet ten opzichte van andere vormen van beleggen.

Er zitten natuurlijk ook nadelen aan goud kopen, het zou niet goed zijn als we deze hier niet benoemen. De voordelen van goud kopen hebben vooral te maken met de ontwikkeling van de goudkoers, dit is echter gelijk ook één van de grootste nadelen. U weet dat als iets omhoog gaat dan moet het ook weer naar beneden komen, en dat gebeurt ook bij de koers van goud. Er komt een moment dat de goudkoers du zo ontzettend omhoog gegaan is ook weer naar beneden gaat. Dit is in het verleden gebeurd en zal ook in de toekomst gebeuren, dit wil echter niet zeggen dat u geld verliest en dat is waarom goud kopen zo’n goede optie is. Als voorbeeld kunt u hierbij stellen dat beleggers die in 1981, toen de goudprijs nieuwe hoogtes bereikte, voor 599 dollar per troy ounce goud hebben gekocht, niet blij waren dat daarna de prijs naar beneden ging. Ze dachten dat ze de nadelen van goud kopen hadden ontdekt maar daarin hadden ze geen gelijk. Uiteindelijk konden deze beleggers hun goud met verlies verkopen of ze konden het in hun bezit houden. De beleggers die hun goud aan hielden hebben uiteindelijk ontdekt waarom goud zo’n goede manier van beleggen is. Het heeft uiteindelijk dertig jaar moeten duren maar begin 2011 kwam de prijs van goud ruim boven de 1400 dollar per troy ounce en dit was het moment dat de kopers uit 1981 de inflatie over dertig jaar terug verdienden. U weet ook dat verderop in 2011 de koers zelfs door de 1600 dollar grens heen ging en beleggers die in 1981 besloten tot goud kopen hebben dus zelfs nog een mooie winst kunnen maken.

Het mag u bekend zijn dat goud een belegging is op de langere termijn, dit hoeft niet altijd over dertig jaar te zijn, maar de voordelen van goud kopen mogen duidelijk zijn. Natuurlijk hopen wij dat uw beleggingen in goud u sneller rendement op zullen leveren. Bij de huidige snelle stijgingen van de goudkoers is er geen reden om aan te nemen waarom goud dit niet waar kan maken. Uiteindelijk bent u er echter zelf bij, u zult een goed inzicht moeten hebben in de wereld van het beleggen en de goud markt in het bijzonder. Alleen als u zeker denkt te weten dat de prijs nog verder omhoog gaat of als u het zich kunt veroorloven om uw geld soms tientallen jaren ‘vast’ te zetten is het kopen van goud een goede optie voor u en kunt u de voordelen van goud kopen benutten. Uiteindelijk, durf ik te stellen, zal de goudprijs altijd op een hoger niveau komen als dat zij vandaag is en dat is waarom goud kopen de meest stabiele vorm van beleggen is.