Goud Kopen

Het heeft altijd al tot de verbeelding gesproken, het kopen van goud en daar een mooie winst mee behalen. Het lijkt er op dat nu de tijd is aangebroken om dit ook daadwerkelijk te gaan doen, de run op goud is enorm en voor zowel professionele als ook particuliere beleggers lijkt goud kopen de oplossing te zijn. De vraag is alleen of dit de juiste tijd is, of het ook voor u een goede oplossing is en in dat geval, waar het een oplossing voor is.

Als u er over nadenkt over goud kopen dan zult u zelf moeten bepalen wat uw doel hiermee is. Vaak is dit doel het behalen van een beleggingswinst en dan het liefste een hoge beleggingswinst. Als dit het doel is dan kunt u zich afvragen of dit de beste tijd is om in goud te gaan beleggen. U kunt immers eenvoudiger een hoge winst behalen als u goud koopt terwijl de goudprijs laag is, het te behalen rendement is veel lager dan als u goud voor een hogere prijs aan koop. Als u goud kopen wilt om uw geld veilig weg te zetten dan maakt u een betere keuze. Goud zal nooit haar waarde verliezen en u zult daarom uw inleg en de inflatie daarvan terug krijgen, de eventuele winst hangt dan weer af van de ontwikkeling van de goudkoers. Voor het veilig bewaren van uw geld lijkt goud kopen dus wel degelijk een oplossing te zijn. Professionele beleggers zien goudbaren kopen als oplossing voor de veel te lage rendementen met traditionele beleggingsmethodes. Particuliere beleggers zien bijvoorbeeld gouden munten kopen als oplossing voor een veilige manier om hun geld te bewaren of om een graantje mee te pikken van de gouden beleggingsrage.

Zodra u de afweging maakt om over te gaan op goud kopen moet u dus weten wat uw doel daar mee is. U kunt hierbij een beleggingsdoel of een verzameldoel onderscheiden. Als uw doel een beleggingsdoel is dan kunt u er voor kiezen om goud in de vorm van baren te kopen of munten van goud kopen. Voor beide gevallen geld dat ze zo hun eigen voordelen hebben en dat u zelf een zekere kennis moet hebben voordat u er aan begint. Deze kennis houdt in dat u op de hoogte moet zijn van de ontwikkelingen van de goudkoers van zowel het heden alsook het verleden, maar ook zult u het een en ander moeten weten over goudbaren en munten. Bij het goudbaren kopen zult u bijvoorbeeld moeten weten welke makers er zijn en of deze ook allemaal internationaal erkend zijn. U moet ook een idee hebben waar u op moet letten bij het bepalen of uw goudbaar echt is en welke kwaliteit het heeft met de bijbehorende marktwaarde. Gouden munten kopen benodigd meer specifieke kennis die uw kennis van goud en goudprijzen aanvullen. Zo zult u goed moeten weten welke soorten gouden munten er zijn en waaraan u deze kunt herkennen. Het munten van goud kopen vereist ook kennis van het herkennen van de echte munten want er zijn helaas te veel vervalste munten in omloop.

Dit laatste is al helemaal belangrijk als u graag munten van goud kopen wilt om deze te verzamelen. Als verzamelaar koopt u niet zomaar alle gouden munten die u tegen komt, de meest beschikbare munten zijn over het algemeen de munten die u als verzamelaar al in uw verzameling hebt. Bijzondere gouden munten kopen is waar het u als verzamelaar om te doen is en helaas weten ook mensen met snode bedoelingen dit.

Vervalsers zullen natuurlijk proberen om de meest bijzondere munten te gaan vervalsen, deze zijn het meest gewild en verzamelaars zijn bereid om hier meer voor te betalen dan de waarde van het goud. Goud kopen met een verzameldoel vraagt van u dan ook de nodige specifieke kennis waar u de nodige tijd aan moet spenderen.
Uiteindelijk is het zo dat u het beste goud kunt kopen als u zeker weet dat de prijs van goud na uw aankoop omhoog zal gaan, dit is ongeacht het doel dat u met uw aankoop hebt. Alleen als de goudprijs na uw aankoop omhoog gaat kunt u uw investering weer terug krijgen. De vraag hierbij blijft alleen hoe lang het duurt voordat de prijs van goud voldoende omhaag gegaan is. Het antwoord op deze vraag is niet van te voren te geven en kan u alleen gegeven worden door in de toekomst de geschiedenis er op na te slaan. Dit is de eeuwige onzekere factor van goud kopen en wellicht ook wat het zo ontzetten spannend maakt.